Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur många tårar?

Hur många tårar
har inte trillat ner
o smekt våra kinder?

Hur många olika
sorters smärtor
har inte gnagt
sönder våra hjärtan?

Hur många glädjerop
har vi fått,
ur våra munnar
utropa;
Ja, hur många?

Lyckan,
den ska egentligen finnas
i våra hjärtan.
Men hur många av oss
har egentligen
den lyckan känt.

O när vi väl
den har känt;
Ja, då har ondskan
oss vänt.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Henrik Jakobsson
Läst 410 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-08-22 14:03



Bookmark and Share


  aol
Så fint skaldat Henrik
så underbart att leva
Glada ska vi vandra
Att det stora undret ske,
Följ mej mina bröder systrar
Att det nya landet se,

Där ingen svika sina löften
Där hela rymden brusar och
Alla änglar ler där havets vågor
Svämmar fram och tillbaka
Ja där bortom alla himlar ska
Alla undren ske,

Ja ge mej modet att få vara den jag är
Att sväva känna att mina vingar bär
Låt barnet inom mej få komma fram
Vänd dej aldrig om och se tillbaka
Barnens fötter som små trummor
Emot jorden vi ska alla segra våra händer blir vingar vi ska mot nya himlar nå,

Ja alla munnar sjunga det onda förgås
Över himlajord och rymd hjärtans pulsar som vågor mot havets klippor slå
Så ska kärleken vinnas så ska lyckan
Till alla stjärnor som du och jag i alla himlar nås.



2014-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Jakobsson