Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någon annan stans

Jag är frisk och omgiven av människor jag tycker om, är an­stän­­digt framgångsrik och har tillräckligt med pengar. I nå­­gon mening har jag mitt på det torra. Jag har det mesta jag behöver och vett nog att inte längta efter en mas­sa an­nat. Till och med oron - över inbillade eller verkliga prob­­lem - har lättat. Plötsligt är jag en har­­mo­­nisk, nästan lyck­lig män­­­niska. Underligt nog måste jag sätta mig ner och göra en sån här lista för att se det. Så snart man har löst li­­vets verkliga prob­­­lem flyttar man upp­märk­sam­­­he­ten till and­­­­­ra. Prob­­­lemen är stimulerande, svå­­­­rig­he­terna får en att växa och när en upp­­­­sättning uppgifter är ut­för­da hit­tar man nya. Man märker knappast den fun­da­men­­ta­la skill­­na­­den. Vår förnimmelse av tillvaron ligger på ett helt an­­nat plan, långt från objektiva fakta och sam­man­fatt­­ning­ar. Vi befinner oss någon annan stans.  




Prosa (100-ordare) av Peter Dickson
Läst 375 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-08-23 12:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Dickson
Peter Dickson