Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hypnos


Mellan dröm och verklighet








Den tysta morgonen
och den tysta gatan utanför.
Regnet som faller och träden som susar.
Somnar om och försvinner.

Senare på dagen faller snö. Jag drömde om dej
om att vi sprang på en sommaräng
snön smälter bort

Dagen flyter på.
Det mörknar fort
och gatlyktorna tänds
inte en människa syns till
ICA-skylten lyser på andra sidan.

Snart är året slut. Jag står i fönstret. skymningen faller
Snart ser man knappt träden i dungen
de orangefärgade lyktorna sveper sitt ljus över den våta gatan

Snart är natten här igen.
I köket droppar kranen.
Tystnaden är kompakt.

på låg volym hörs teven
ute i rummet
jag tänder en lampa
på bokhyllan

Utanför hörs vinden. fönstret på glänt vippar och gnyr.
Blommorna sover.
jag drar upp täcket och slätar till lakanet. gör mej i ordning
för natten
Tystnaden runtom mej. Släcker ned och det blir helt svart

Men när jag stänger mina ögonlock ser jag oss på sommarängen
det är en vacker sommardag bland kohagar och grusvägar ned mot vattnet


Jag faller mer och mer
och försvinner bort.

Sover nog redan men ändå hör jag fönstret som vippar och gnyr
långt bort




Prosa av Lars Gullberg
Läst 186 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-08-24 10:31



Bookmark and Share


  Klara Ord
Tycker om bilden av fönstret som vippar och gnyr!
2014-08-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Fin prosa mellan dröm och verklighet!
2014-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg