Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
med inspiration av Nyårsklockan - Edvard Fredin, 1890 (Alfred Tennyson - Ring out, wild bells, 1850)


Spring, katta, spring!

Spring, katta, spring i ljuva sommarnatten
Mot nattens äventyr och mössens nöd
Den lilla musen ligger nog snart död
Spring älsklingskatten genom blomrabatten

Spring in genom dörren och spring sen ut
I stundens tvekan, gå in eller ut?
Spring som om inga gränser finns min vän
Och spring in till grannen till oss, om du vill

Spring utan bekymmer, sorgerna och nöden
Och lek hur du vill med sargad mus
Spring, maten irrar ju där framför dig
Ingen förskoning för de små mössens pip

Spring ut med stolthet, och med vässade klor
Smygande lömskhet, hör hundarnas gråt
Du springer så lätt när de bundna står
Spring, katta, spring... på triumfens jägarstråt!




Bunden vers (Annat versmått) av Mona J.
Läst 360 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-08-24 16:32



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Ganska underbart!!
2014-10-30

  Lars Hedlin
Mycket bra!
2014-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Mona J.
Mona J.