Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Verklighetens råa ansikte!

Splittring kaos & enorma förstörelser
har i sanning slagit läger i landet som en gång
ägde fridfullhetens lugna gator & torg
säkerheten fanns på plats för att skydda
tryggheten var ständigt närvarande
glädjen bland folk var så mycket större
en öppenhet fanns man pratade mer med
varandra & visade upp ansikten som bar lugn
den tiden är förbi, idag framträder oro
märks i folks blickar, ty vem kan man lita på!?!
samhället har blivit mycket hårdare kallare
empatin finns knappt kvar, i alla fall inte
hos politiker som trampar på hemlösa
på fattigpensionärer på svaga & sjuka
den kön blir inte mindre, den ökar...!
när man förstår höjden vidden & bredden
av pågående nedmontering, kan man inte
bli annat än rosenrasande på makten
de fullständigt skiter i de som byggde
slet kämpade stred för sin fosterjord
sen till råga på allt, ska de betala en av
världens högsta skatt, detta är ren ondska
människor har inget värde i deras värld
detta med "allas lika värde" är tomma fraser
som med nästan allt annat som kommer
ur deras munnar, lovar både högt & lågt
de står & ljuger folk rätt i ansiktet!
det nya landet visar tydligt vart det
är på väg & det går det inte längre att
mörklägga verklighetens råa ansikte!









mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-05-09 09:42



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fruktansvärt tillstånd.
2021-05-09
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP