Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillfrisknande från sjukdom.


Kampen

Vi delar lika på vår tid,
Från en osorterad hög.
av våningar,
väntan och handsprit,
förnimmer jag hoppet igen.

I famnen av de utbildades och omtänksammas
ord,
lyfter jag mig tillbaka mot hällsans frostiga yta.
Jag vill skrika ut den sorg som jag har satts att bevaka,
från tillfrisknandets balkong.
Fylla mina lungor med din rossliga stämma,
och sjunga ut,
ackompanjerat av larmet,
att hoppet faller som höstäpplen från sin gren.
Men vi ska åter spira,
som den ensamma gatulyktan speglar sig i vattenpölens frusna yta,
slocknar vi också när dagen tar sin ton.




Fri vers av tomas nannesandberg
Läst 338 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-08-25 20:40



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
Så jäkla stark och bra!
Smaken av frost, och kanske lite blod efter skriket av befrielse,
Sorgen som får luft och kan lätta...
Känner så mycket, önskar att det var min egen text!
2014-08-25
  > Nästa text
< Föregående

tomas nannesandberg
tomas nannesandberg