Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sommar, naturromantik


Näckens ros

En virituos, en högstämd ton
förföriskt skön och vitter
Trots vemodsdrag, melankoli
helt sorglös näcken sitter
vid klippans kant, på sandvåt strand
bland vattenkrams och tång
Helt anspråkslös i adamsdräkt,
förmedlar nejdens sång

Själv gungar jag vid vass och fors
hör tonerna och bruset
Jag sänker rötterna i dyn, men
strävar upp mot ljuset
Till finstämd ton och glitterstänk,
mot allt naturen delar
Nog är min herre missförstådd,
i allt han ej förfelar

Skön är tonen, skön min vän,
ljuvlig sommarnatten
Jag vaggas med i vind och våg
så rofyllt på mitt vatten




Fri vers av R_M Grundström-Linder
Läst 471 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-08-26 09:55



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Så underbar bild med en underbar text till/ kram
2014-08-28
  > Nästa text
< Föregående

R_M Grundström-Linder
R_M Grundström-Linder