Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara en tid för ett tag

Moder jord,
på den lever vi,
du o jag, oss o ni.

Gräset lyser grönt,
tiden står stilla,
livet känns skönt.

"Se upp", den onde, du får ej trilla.

Snaran på marken,
den är lagd,
foten den trampar,
du är fast.

Den elaka farbrorn
är kommen,
han dig frestar o lockar.

Tiden för godhet
är gången,
du är en slav
som bugar o bockar.

Men det är bara en tid för ett tag,
ja det är bara en tid för ett tag,
ja det är bara en tid för ett tag,
ja det är bara en tid för ett tag.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Henrik Jakobsson
Läst 146 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-08-27 13:35



Bookmark and Share


  aol
Bra skrivet och sjunget Henrik,
2015-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Jakobsson