Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag önskar jämt om vinter

Jag önskar jämt om vinter.
Om frost och marker, döda stilla.
Jag önskar att med köld och storm
Få göra alla nära illa.

Jag önskar jämt om vinter,
som fågeln driva dig på flykt.
Och i ursinnets raseri
Utplåna allting armt och tryggt.

Jag önskar jämt om vinter.
Och sommarn skyr jag ofattbart.
Och allting gott förvisar jag
för jag ser klart. Jag ser klart!

Din kärlek vill jag inte ha,
för du vill åt min frihet, karl!
Och hos dig skall jag aldrig bli
Jag är i köldens välförvar.

Isdrottning, isdrottning!
Osårbar!




Bunden vers (Rim) av Elin Ekaterina
Läst 263 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-08-27 17:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elin Ekaterina
Elin Ekaterina