Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Söndag den 14 september

 

Byggt på kunskapens premisser
är jag blott en lesserwisser
med en viss lust att briljera.
Dock, jag vet nog inte mera
än du som har upplevt kvalet
vara född på trettiotalet.

Vi som inte gav en daler
för den sämste av korpraler
som för att betvinga världen
satt eld på bokbålshärden
som en cynisk apostrof
till en mänsklig katastrof.

Må du minnas vad jag sagt:
Minsta  kunskap ger oss makt
som vi nu, i valets urna,
anförtror åt Fru Fortuna.
Visa omvärlden att vi 
är en stark demokrati!

Visst, vi tillhör nu de gamla
som lätt skönjer de som svamla
och som skjuter skarpt från höften
men vars krut är tomma löften.
Visa upp din öppna hand
för en värld som står i brand

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-08-27 19:09

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  PersonligaSusann
Tankvärda ord...
Att gå och rösta är viktigt...
2014-09-03

  Glitr
Bra text om det viktigaste som finns: en fungerande demokrati!
2014-08-31

  Yrre VIP
Ja, rösta!!bra text med ;)
2014-08-28

  Federico Romano VIP
Jag visar min öppna hand och utnytjar min rätt som några fick slåss för..
2014-08-27

  walborg
Uppmuntran till klok eftertanke
2014-08-27
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP