Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Återpublicerar en dikt som jag är mycket förtjust i


Hädanfärd

När dödens frågor plågar kropp och själ
och livet går emot sitt slut
då vet var mänska alltför väl
att det är dags för full salut

när Thanatos knackar på din port
då kan du inte dörren regla
inte göra det som ej blev gjort
bara ut på Hades floder segla

när du anträtt hädanfärden
ändras ej din slutdestination
då finns du endast här i världen
som en huggen inskription

©YM Bohman -09




Bunden vers (Rim) av Njord
Läst 495 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2014-08-28 09:43



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Sanna ord och som jag gillar /kram
2014-12-02

  ULJO
Genuint bra
2014-08-29

  Monika A Mirsch VIP
Så kan man ju också säga, men jag har några som ännu omsluter mig i denna världen trots att de redan gått hädan ... och det är jag lycklig över!
2014-08-28

  Marita Ohlquist VIP
Bra, tänkvärd text!
2014-08-28

  RitaBrunner
Riktigt bra! Förstår att du är nöjd...
2014-08-28

  Anita Brännström VIP
Sanning. Man kan inget göra åt den situationen, då den dagen kommer. Bara att åka med. Fast jag tror att vi ses i himlen.
2014-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Njord
Njord

Mina favoriter
TILL ALLA PÅ POETER