Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi är flygplan






Flygplansfabriken
ligger helt still.







Rakt ut strålar stjärnljuset.
Som vilken söndag som helst
där kratrarna aldrig kommer läka ihop





Endast människornas hud
men i åldrandet faller den långsamt bort till stoft
När jag är frusen täcker jag den.





I taket hänger en lampa.
På väggen en tavla med motiv av världens högsta berg.





Den lilla pricken man knappt ser
är jag på väg mot toppen.





Inga flygplansdelar inga landningsbanor
endast himlen ovan





Från fönstret ser jag dej tydligt
ständigt på väg. Jag tror du aldrig någonsin stannat
till nedanför mitt fönster.





Tror inte ens att du är medveten
om min existens.
Ovan cirkulerar planen på väg ner.





Jag måste med ett av detta
viskar någon.





Som att plötsligt förinta denna plats
jag befinner mej i
och för alltid förneka den





En lampa tänds i flygplansfabriken
det är som om den lilla pricken på tavlan
äntligen nått toppen.



(C) Lars Gullberg

* Stoft

140828




Prosa av Lars Gullberg
Läst 206 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-08-28 18:11



Bookmark and Share


    jordmatt
häftig dikt

kanske om (den jävla) lyckan (jag svär inte)

Kan känna igen det där med stoft och att täcka över

Och vet att din dikt landar i mig på sitt helt egna sätt.
2014-09-01

  lodjuret/seglare VIP
Ett engelskt uttryckssätt om att grisar inte kan flyga har på intet sätt relevans i din lätt filosofiska text.
2014-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg