Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Falskhet - vem är jag?

Falskhet - vem är jag egentligen?
Jag består av ren och skär falskhet
Hela jag är en ren och ram hycklare

Jag består av falska idéer om mig själv och vem jag är, om hur världen fungerar och ser ut, om hur människor är
Jag är min egen falskhet
Verklighetsförvridning
snedvriden verklighetsförankring

Falskhet
så snuskigt
äckligt
jag är en ren skamfläck
en smutsfläck i världen
jag skulle kunna spolas bort
bara genom att följa med i den strömmande floden
gå ner i vattnet steg för steg, först fötterna, sen vattnet upp till knäna och till sist ovanför för huvudet.

Dränks i min egna falskhet
vill likna mig vid författarinnan i "Timmarna"
både från boken och filmatiseringen av boken

endast inne i mig själv
för det är vad jag är
en människa gömd under en sten
blind för att se vad jag själv inte vill se

Min värld är så subjektiv den bara kan bli
och nu är den bara hård
känner hur snickaren i mig bankar mig i huvudet
med en hammare. Försöker spika fast den sista spiken som jag har kvar i huvudet. Alla mina skruvar är slut för länge sen.

Jag är så lös man bara kan bli
Hjärnkapaciteten
dör

Depressionen
Melankonin
Håglösheten tar över

det är något fint med denna tragik

att veta att allt är mitt fel

jag må få känna känslor
men jag tillåter inte ens mina nära och kära känna känslor
"för jag kan inte hanter det"
en sann hycklare

Himla känslor...

Jag stänger av

Falskhet i skinn och blod




Fri vers (Fri form) av jamming223
Läst 350 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-08-28 21:52



Bookmark and Share


  Glitr
Riktigt lysande i all sin "falskhet". Gillar flödet i texten och hur du verkligen gräver ner orden, djupt, skoningslöst
2014-08-28
  > Nästa text
< Föregående

jamming223