Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oidipous på en av teaterns hedersplatser


choros                                           
Varje gång vi kommer hit
                                är det nåt jävla familjesår som ska läkas
   efter mina föräldrars hänsynslösa
            elakartade         obehärskade         Gräl
   ritar jag ett kungahus  
   det liknar vårt bostadshus
   det har flera irrgångar
   Inga barngravar i detta vårt familjegräs
   men vilken ruggig dikt dessa äldre
   på tredje våningens balkong står en prinsessa
   en prins klättrar uppför ett rep till hennes balkong
              hon skall räddas ur det onda huset 
choros                            om ditt flygplan störtar o Daedalos
                                                               finns det kanske ett kvar
                                            Brott lönas med offer o kungason
tusentals dagar förtätas & förskjuts till ett symboliskt plan
   många sekler / för en stammande snubblande gengångare
   kungahuset är grönt prinsessans balkong röd
   vem bor i vålnadens hjärta vem bebor prinsens dröm
   ingen glasskiosk öppen på griftegården

 




Fri vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 361 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-08-29 11:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP