Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Isblomma

Våren flydde mina händer
Nu tvår jag mina händer
Jag bar det länge
Det var tungt men

”Bär din börda
det är din skuld
Det är ditt ok att bära”

Isblomman växer i mitt hjärta

”Isblomma kyl mitt hjärta”

Det är för sent nu
Allt det andra är förbi

Isblomma, du som kommit från
drömmarna jag drömde
Man säger att det inte är sant
Man säger att det inte är möjligt
Men jag vet
Det var mig du sökte
Det är mina sånger som ska sjungas nu






Fri vers av Louise Sparring
Läst 413 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-09-01 20:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Otroligt bra!! En spännande och välskriven dikt som rymmer många tolkningar. Raderna är olika men hör ihop.
Första strofen är fin, vemodig och ensam.
Tycker om att du har citat med i texten, det skapar rörelse och synliggör diktarjaget.
Isblomman framställs så vacker, som något svalkande. Förtärande men ändå oemotståndligt.
"Isblomman växer i mitt hjärta

”Isblomma kyl mitt hjärta”

Det är för sent nu
Allt det andra är förbi

Isblomma, du som kommit från
drömmarna jag drömde"
Vet inte varför, men får associationer till Sapfos fragment 48:
"Du kom, som jag längtade
och kylde av mitt hjärta som brann av begär"


2016-12-10

  S.A.I. Steve Lando VIP
isblommor är vackra
och smälter när värme ankommer

bra dikt
2014-10-01

  Lars Hedlin
Stark och bra framförd
2014-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Louise Sparring
Louise Sparring