Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ALLA HAR NÅGOT ATT TILLFÖRA






En del människor är som solitärer


Andra trivs bäst i samplantering


Gemensamt bildar vi Livets trädgård




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2014-09-02 08:23



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Samplanterade eller inte måste vi ändå försöka samsas. Så ser jag det.
2014-09-24

  Erik A Andersson
forts. Solitärerna är av två slag.
1/ Den självmedvetne som vill visa "Här står jag och bestämmer. Ingen ska lägga sig i vad jag gör."
2/ Den undanskuffade som ingen ser. Jag har upplevt detta så många gånger. Kanske i minglet vid en vernissage. För ett stilla samtal med någon. Då dyker en annan upp, utan att se mig slår min kamrat på axeln "HEJ GAMLE SKOJARE, VAD GÖR DU NU FÖR TIDEN"
Eller vid kaffebordet efter gudstjänsten, ett stilla samtal med någon mindre känd jag vill lära känna. Då sätter Han sig ner "HUR VAR DET HÄR DÅ?"
Varför kan en del personer aldrig lyssna in utan bara avbryta och ta kommandot?


2014-09-16

  Erik A Andersson
Visst behövs vi alla, men av skilda anledningar blir vi olika till sinnes och vi får acceptera det.
2014-09-15

  ResenärGenomLivet VIP
Visdomsord...
2014-09-04

  ULJO
Klokt, mycket klokt
2014-09-03

  Lars Hedlin
Djup stor sanning!
2014-09-03

  Monika A Mirsch VIP
att samsas i livets trädgård - tack för denna magnifika inbjudan!
2014-09-03

    bittemi VIP
Så fint du formulerar det!
2014-09-02

  KYREUS of Sweden
Kärleks-hortonomi
2014-09-02

  Connie
Helt underbar, den här blir en av mina absoluta favoriter!
2014-09-02

    AgnesKenshin
Kloka ord.
2014-09-02

    ej medlem längre
Vilken vacker betraktelse.
2014-09-02

  Valter Örn VIP
Ja och i Livets trädgård frodas våra tankars rabatter! Kram!
2014-09-02

  Ljusletaren
Så är det ... bra fångat/ kram
2014-09-02

  louisegirl
Så sant och fint skrivet!
2014-09-02

    ej medlem längre
En vacker sanning i dina ord, underbara du.
2014-09-02

    ej medlem längre
Alla kompletterar varandra
2014-09-02

  Anya VIP
Härlig liknelse...glöm inte de som pga känsligt rotsystem måste stå som solitärer men egentligen trivs bäst i samplantering. ;)
2014-09-02

    Dan Myrbeck
Och växer tillsammans.


Bra och vacker
beskrivning.
2014-09-02

  KattenKin VIP
Så fint och sant.
2014-09-02

  Klara Ord VIP
Vacker bild!
2014-09-02

    Elisabeth Nilsson VIP
En absolut sanning!
2014-09-02

  Teresia Ridell
Så fint !
Visst är det så.
2014-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP