Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brant



I moln
av dina ord
bär jag av

Mot mina
stumma röster likt
mot en grå åskby.

Min hjässa är mörk
som en svart augustinatt
med skyld måne.

Genom vita husspringor
vaktar ett ensamt barn
med en sylvass dockkropp.

Uti den blekgröna skogen
har Nattfågeln tystnat
nästet ligger röjt.

Ligger beiget är ofta
någonting jag gör -
utan att nudda mitt liv.







I moln
av dina ord
bär jag av

En stålfärgad blick
bär inte längre
ett dåligt tecken.

Aftonröd ligger tjärnen
stilla och gungar
någons ekon.

Jag vilar under
en brun granstam
är kapad intill.

Längtans väg
bär ett nyckfullt
kallt blått badkar.

I mitt barnsliga orangea hjärta
ryter ett blodbegjutet djur
drunknar snart ett svagt ljus -
























Fri vers av J-M
Läst 305 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-09-03 16:49



Bookmark and Share


    Jim Friberg VIP
Dina ordval gör dig så unik!
2014-09-04

  Kozo
Doftar kåda och myrmark...
2014-09-04
  > Nästa text
< Föregående

J-M
J-M