Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svenska spraket

Svenska språket är så fullt av nyanser. Det finns massor av diamanter i den grå berggrunden.

Jag kommer plötsligt att tänka på  uttryck som kan ha så diametralt olika betydelse t.ex

genom att den ena betydelsen särskrives i två ord.

Grundsyn betyder att något är en grundläggande policy; med modernt ord; värdegrund.

Grund syn innebär att man har begränsad kunskap eller svag uppfattning om en företeelse.




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 353 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-09-05 13:07



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Underbart att ha funnit någon
som pratar om svenska språket.
Vi har ett komplicerat sätt att
förmedla tankar mellan oss och
det är svårt att lära. Det är hög
tid att vi intresserar oss
Mycket bra text!
2014-09-05

  Marita Ohlquist VIP
Skilda världar!
2014-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP