Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en rubel, tre rubel, tio rubel

Han skrev om tysk 1800-tals litteratur men hade en svaghet
när han hade sina perioder tjänade han pengar på att sälja fisk till överheten
färsk fisk - en delikatess - han dök och fångade sin fisk med spjut
fisken såldes till tre priser
en rubel, tre rubel och tio rubel
han hade en påse för varje
hans dryckesbröder var många och när vodkan tog slut sa han - där på hyllan ligger en påse med enrubelsedlar - han somnade och när han vaknade sa han- häll upp mera vodka, där uppe på hyllan ligger en påse med trerubelsedlar-
han somnade och när han vaknade sa han - häll upp mera vodka, det ligger en påse med tiorubelsedlar i påsen på hyllan
när vodkan och pengarna var slut hade han inga vänner
han gick ut i skogen - ingen visste var han levde, hur han livnärde sig
men han tänkte på litteraturen, kanske romantiken
efter en tid återvände han med ytterligare en avhandling
om tysk 1800-tals litteratur




Prosa av astridchen VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-09-06 21:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

astridchen
astridchen VIP