Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Cecilia åker till Stockholm.

 

Det blir aldrig som man tänkt sig. När jag äntligen träffar någon så måste vi smyga. Det är okej till en början. Två månader nu och jag vill ha honom här alltid. Skit i särbosnacket. Vad visste jag om kärlek och en aldrig sinande lust? Kan inte ens visa upp honom hemma. Så stolt mamma skulle vara. En mogen och ansvarstagande man. Chef till och med. Men gumman vilket kap. Nu måste du ta väl hand om honom. Knut vet bara det lilla. Att jag träffat någon. Att han är fin. Inte att vi är i samma sits som han och Hunken var. Inte att jag fattar det där med otroheten nu. Inte att jag tror att Knut är vinnaren och jag en hopplös förlorare. Varför ska allt vara så komplicerat?

Bitte på jobbet misstänker. Det är inte jag. Det är han. Från att ha varit på mig, runt mig och inne på mitt rum alldeles för mycket håller han sig nu borta. Tittar knappt på mig. Ibland tittar han på mina läppar. En blick och jag vill att han ska komma fram till mig, kyssa mig och dra över mig. Hårt och utan förspel. Behövs inget. Hela jäkla dagen är ett förspel. Från hejdåkyssen känner jag hur jag blir som en fiolsträng. Spänns sakta lite i taget tills en hand på min stjärt får mig att brista. Två månader i spänt läge. Tar på krafterna.

Jag ska åka till en kompis i Stockholm. Vem är det? Vad ska ni göra? Måste du åka nu när jag kan sova över? Ja, jag måste åka. Måste få lite distans. Mia är cool. Vi ska väl ut och dansa. Men lugna ner dig lite. Det är inte så att jag inte kommer tillbaka. Det är bara en helg. Och snacka för faan inte med mig om svartsjuka.

Mia väntar utanför terminalen. Tutar och vinkar med ciggen i mungipan. Jag springer fram, kastar in väskan och mig själv, stänger dörren och får en röksmakande kyss. Underbara omedelbara helande Mia. Vi kastar oss ut i Stockholmsdjungeln. Hon kör mig till olika ställen. Vi handlar kläder till mig och ett par skitsnygga stövlar i svart och mörkbrunt. Sen hem till henne, duscha och klä oss, en del drinkar och Stockholm here we come. Fast det blir mest here I am. Hela middagen håller jag låda. Jag har inte kunna prata med någon om Alex. Mia är på tillräckligt avstånd och jag berättar allt. Det blir två flaskor vin. Mia finns där, lyssnar och säger smarta saker. Saker som jag kan relatera till. Efter tre timmar börjar servitören snegla. Vaddå säger Mias blick. Sen suckar hon, betalar generöst och leder mina vingliga ben till ett coolt ställe. Jag låter mig ledas. Det är skönt att släppa taget ibland. Bara låta livet komma.

Det är mörkt i lokalen. Ett dansgolv lite längre in är svagt upplyst. Musiken är inte överröstande hög. Det blir isvatten till mig och ett glas vin till Mia. Ta det lugnt. Kvällen är ung. Snart kommer det fram två kvinnor till oss. Sandra och Anna. Vi snackar. Skrattar. Såå detta är den berömda Cicci från Lund. Vi har hört så mycket om dig. Jag fattar inget. Anna blinkar lite käckt mot mig. Jag fattar fortfarande inget. Mia bara skrattar. Sandra tar Mias hand och de går och dansar. Mina ben vill inte hänga med. Mer vatten. När Anna tar tag i min hand på kramar hårt fattar jag. Äntligen. När Mia kom ner till Lund förra året drog jag med henne till en BDSM fest. Jag hade en kompis, en undergiven kvinna, som prompt ville att jag skulle prova på. Visst, tänkte jag, och hakade på. Det pirrade lite det måste jag erkänna när jag såg hur en man höll henne bunden och smiskade henne på stjärten. Hon njöt. Det syntes lång väg. Mia har alltid så mycket på gång. Jag ville visa henne att jag också är hipp. Hon älskade det. Hittade en sida på nätet och gick med. Sen har det bara rullat på. Det är detta som Anna har hört talas om. Jag slutade följa med min kompis ganska snabbt. Det är en sak att leka hemma med ögonbindel och nylonstrumpor. En helt annan att stå mot en påle, fastsurrad, helt utan kontroll och bli piskad av en eller flera främlingar. Inte för mig. Ehh, jag är nog inte den du tror jag är. Anna tittade oförstående på mig. Alltså det var mer eller mindre en engångsgrej. Hon släpper taget och himlar med ögonen. Är du säker? Oja. Mia kommer. Hur det går här då? Jag behöver bara ge henne en blick och vi sitter i en taxi på väg hem.

Det är skönt att vara borta. Speciellt med Mia. Vi snackar mycket. Jag börjar se saker ur ett annat perspektiv. Det där med särbo är inte så tokigt ändå. Lördagen flyter på. Vi går på fest. Dansar och har riktigt kul. En kille är på Mia hela tiden. Ingen hon känner. Jag nickar. Mia kysser mig. Djupt. En lek vi brukade köra när någon vi inte ville ha med att göra blev för närgången och inte fattade vinken. Killen ser sig om efter någon annan. Hon skrattar. Vi kan än. Det blir en lugn låt. Hennes armar är runt mig. Ikväll är det hon som har druckit för mycket. Hon kysser mig igen. Pressar sig mot mig. Jag tänker på Alex. På Alex och hans fru. På att han fortfarande är med henne. Kanske till och med i denna stund. Fan ta honom. Vi sitter i en taxi och hinner knappt innanför dörren förrän vi kastar av oss kläderna och rumlar runt i hennes säng. Det är skönt att vara med henne. Hon är den enda kvinnan jag varit med. Vi vet precis varandras punkter och natten blir till gryning innan vi är nöjda.

Jag skäms inte för det som hände. Så länge Alex är med henne så tänker jag åka till Stockholm så ofta jag vill och har lust.

 
Prosa (Kortnovell) av Erika H
Läst 327 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-09-07 12:07Bookmark and Share


  erkki VIP
Man funderar igen på det där med homo. Får inte in det i skallen. Försöker tänka mig in i situationerna i texten. De känns väldigt realistiska. Slutsatsen också. En tanke, eller förnimmelse: Om man inte har blivit sedd ordentligt, främst som ung pojke eller flicka, så kan jag förstå om man blir sexuellt vilsen, som vuxen. Gammalmodig? Jag?
2014-10-03

  Roger VIP
O precis här tryckte jag på gillaknappen! Lysande
2014-09-10

  Ronny Berk
ja, det kallar jag en resa !

2014-09-07

  RitaBrunner
Kör hårt Cecilia! Varför begränsa sig om man inte måste :)
Åter igen skriver du med stor inlevelse så man rycks med som läsare! :)
2014-09-07

  Lars Hedlin VIP
Starkt i känsla och inlevelse..jobbigt med kärlekslängtan....
2014-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Erika H