Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självskryt på omvägar

Vad är det som gör att människor måste lägga tid på att imponera på andra?

Många kvinnor på t.ex datingsidor gör mycket för att visa sina företräden både på framsidan och baksidan. Kanske gör de så för att de är influerade av Gudrun Schyman och tror att män är djur.

Ett annat fenomen är hur människor skryter om sina barn och sina tillhörigheter.

Inne i en bokhandel blev jag antastad av en okänd man som började berätta om sin fantastiska dotter som var så duktig i franska och tyska och som fick jobb TV-jobb på momangen. Ja det var ingen hejd på harangerna, och jag stod som på nålar för att gå vidare i mitt liv. Till slut lyckades jag slita mig loss; medan jag fortfarande hade hans "tugg" i öronen.

Jag läste en gång en aforism av en gammal grek. Tror att hans namn var Hekaitos. Lydelsen var: "När en man berömmer sin häst; så är det sig själv han berömmer."




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-09-07 18:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Världen är full av själviska, misunnsamma, bittra, megalomana djur, som inte vill annat än få chansen att krympa något annat djur till intet, skulle min gode vän bibliotekarien uttryckt sig.
Men så långt vill inte jag sträcka mig. Skulle istället föreslagit dig att säga att du glömt hörapparaten hemma och inte
hör ett ord av det mummel som träffar ditt hörselcentrum, och vandra vidare.
2014-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP