Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bysis Bok och Papper, på Södermalm i Stockholm, blev min nya vallfartsort... tack till Ewa Åkerlind som hjälpte minktassarna att hitta fram utan karta och kompass


Världens bästa bokhandel

 

om jag fick välja

skulle jag bosätta mig

i en bokhandel som den här:

 

med rum för hela livet,

böcker för var levnadsfas

- jag säger med emfas -

bokhandlar med karaktär

en känsla, doft och atmosfär

som finns i denna rara är,

ett bibliotek med vardagsrum,

med barnkammare, salong

bakom ett sammetsdraperi

i dörr som ej är trång

finns Röda Rummet, stum

jag träder in däri

 

ett enda fel - och det är stort!

den ligger stadigt på fel ort...

 

 

2014-09-08  14:01




Fri vers (Prosapoesi) av Minkki VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-09-08 13:02



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
underbar! och nästa gång stanna till en stunde extra och låt mig bjuda på konditori. Kram
2014-09-09

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-09-09

  AgnesP
Fin fint skrivet.
2014-09-08

  erkki
Trevligt ordknåperi!
2014-09-08

  walborg
Tack för tipset!
2014-09-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra diktat och fint rimmat!
2014-09-08

  TrollTörnTrappan VIP
Några gånger om året kanske blir lika sammetsmysigt som dikten - däremellan påminnas genom någon bok...
2014-09-08

  Hans Christian
Mums! Suveränt - hur du avslutar. Bravo! Minkki :o)
2014-09-08

  Heikki Hellman
Tack för detta tips. Jag vill nästa gång titta in!
2014-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP