Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuldrorna är där Gud ska fästa våra vingar

Du ska höra vibrerande andetag
Tyget ska bulta; sväva och landa
Du ska säga nakna saker
Sådant du inte vet varifrån det kom
Som "Skuldrorna är där Gud ska fästa våra vingar"
För du tänker på den orörda ryggen
Där du vill skriva ditt tysta språk

Ni ska färdas snabbare än ljuset
Försvinna i era läppars okända galaxer
Ditt hjärta ska sprängas
När hand möter hand
En kittlande viskning

Allt som egentligen är viktigt
Ska flyta ut i ögonvrån
Det kanske springer ifrån dig en aning
När du förlorar dig i ett nästan viktlöst tillstånd
Som en heliumballong

Du ska skära dig på stjärnorna
Du ska segna ner till marken igen
Du ska ligga skrynklig vid en rännsten
Jag kommer alltid att ta upp dig
Tvätta dig och värma dig

Jag ska lägga din köldslagna själ på tork
Till smärtan blott är ett minne
Ett vedträ i en brasa
Vid vilken vi skrattar tillsammans
Värmesmekta

Du ska veta att du lärt dig älska
Du ska veta att du lärt dig flyga
Att på skuldrorna ska Gud fästa dina vingar




Fri vers (Fri form) av blekhet VIP
Läst 537 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2014-09-08 13:23



Bookmark and Share


  KamomillKillen VIP
Den här berörde!
2020-12-14

  Trubbelmakaren
Oerhört vackert. Den här värmer min själ.
2015-05-03

  Alysse VIP
berörande vackert skrivet!
2015-02-13

    prima donna
ah, läser denna igen, den landar, jag dånar. Vackert!
2015-01-05

    prima donna
Så vackert ditt språk är och fint din text flödar! Applåd!
2014-10-08

  Annika Persson
Vad händer sedan? Det blixtrar från tyget och från den insydda glödlampan som lyser upp aerodynamiken i luften. En stackars människa säger, att hon inte kan flyga, men så mycket annat, och hon går till sin vän för att lära sig att älska sig själv för vad hon kan. Det är så kärleken fungerar.
2014-09-20

  Annika Persson
Gud fäster vingarna på våra skuldror, när det är meningen att vi ska flyga.
Men på den orörda ryggen, har fingrarna inte bett sina böner?
Eller är det bara så att du inte vill synas och flyger i din tystnad utan att någon ser eller hör dina vingars slag? Vad är du för väsen? Människa eller djur, en faun? Eller du kanske äger en människas själ, som alltid längtat efter mer än att sväva.
En människa syr vingar av ett tyg
och hänger maskoten i fönstret för att det ska se ut som den flyger.





2014-09-20

  Annika Persson
perfekt skaldat!
Ta gärna in mer liv i dikten,
t ex genom att tänja på trådarna
med konkret liv.
2014-09-20

    ej medlem längre
Flödande vacker poesi.
2014-09-14

  bittemi VIP
Så vackert du skriver!
2014-09-14

  Timah
otroligt vackert och målande.
2014-09-11

  Lena Själsöga Keijser
din stämma är stark
flödande

du skriver vackerskönhet
2014-09-09

  Ljusletaren
Lev livet fullt ut så uppfattar jag din dikt. Bra ordat/ kram
2014-09-09

  Peter Olausson VIP
tycker om din hoppfulla text
2014-09-08
  > Nästa text
< Föregående

blekhet
blekhet VIP