Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En början till avsked?


En mycket banal dikt.

Klockan slår
dagen går.

Tiden rinner
åren försvinner.

Förr var du ung och blå
nu bliven gammal och grå.

Runt hörnet står en filur
väntar på sin tur.

Några steg kvar
så är du klar.

En annan strand
en annan hamn..

En annan båt
som seglar vartåt?

ue.




Bunden vers (Rim) av Ulf Ekeram
Läst 348 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-09-08 16:21

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Jag drar mig till minnes en vit moraklocka med texten

"Hör klockan slår
si tiden går
en stund är nu framfluten
O tjära själ
betänk nu väl
then sidsta dödsminuten!"

(stavningen osäker, det var tidigt 1960-tal)
tack för din text som återupplivade minnet!
2014-09-12

  Åse Tropp VIP
Du må tycka men dina rader är ett liv.
2014-09-08

  Hans Christian
Oj vad känner igen mig. Tack för denna dikt.
2014-09-08

    ej medlem längre
det finns en mogenhet i denna påstått banala dikt som tilltalar mig mycket, retrospektet och den rakryggade förundran inför slutet. när kommer det? i sinom tid. som att balansera vid svalgets kant och äntligen ha modet att titta ner. ja här blev man inspirerad. rimmen klär tanken väl.
2014-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram