Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ögonhålor (Miljömål 2014)

 

Under årets sista månader står fabrikslokalerna
tomma på idéer
blinda efter uppdateringar stirrar vi ut
över bildskärmens snölandskap


En eldjonglör mitt på gatan dansar i glödmoln
bland publiken
svävar i det vindstilla utrymme 
som inte innehåller någon materia alls


Som en koreograferad apati när drivisen rör sig 
forslas lösbrutna parti
fram i stora massor
utvattnade i ett ögonblick om våra gudabilder vill


Bara mellan juli och januari inträffar
de största skillnaderna i dygnstemperatur
en gång när vi är som närmast månen 
och en gång när den är vänd bort från 




Fri vers av Daniel_78 VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-09-08 16:50



Bookmark and Share


  VitaKorpen
Helt fantastisk...jag fick så vackra bilder...tack!
2014-09-11

  tom boreland
får säga som du har sagt tidigare, denna dikten skulle jag viljat ha skrivit
2014-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP