Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
CITY FIGHETERS


Organismerna





Röd svart tid
faller över landet.

den sluter sej
i dessa toner om oss
och vrider ned volymen.

Den krossar alla förväntningar
och placerar ett dödläge
som fångat in oss i kokonger.

De slänger som i ett kugghjul
kväver och löper
över ett kallt golv i fabriken.

Blågrå är dess inplastningar
lika grå som en hård betongmur.
lika blå som ögonen

Aldrig har jag någonsin tänkt
annat än att så fort som möjligt
få komma iväg
och få komma tillbaka hem

och där emellan pulserar en jätte
som försöker hålla
fast de små organismerna
nedanför sej




Prosa av Lars Gullberg
Läst 189 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-09-08 22:29



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag klickade på texten i tron att den hade rubriken 'orgasmerna', men läste den i vilket fall.
2014-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg