Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemlös

Hemlösa brinner böcker
bläddrar blad till aska

Staden är en plats där
döda ger gatorna sitt namn

Aftonsolens sneda leende
försonar gatan med sin sten
lämnar måsarna svävande
inneslutna i sin ocean
av lyckligare minnen

En hemlös av otäckt kön
kratsar ord ur askan
kröker nacken slungar ut en galder
mot ett led av köande
som just fått gul signal

Alla lägger ner sin mask
i väntan på förändring

Vad är det vi har glömt
att få logga ut och koppla ner
att få luta sig mot marken
att få gå Sörmlandsleden

Vartenda unge vet ju att
Flyga är att falla fritt
Utan att någonsin nudda marken




Fri vers av svernbygrabben
Läst 215 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-09-09 22:21



Bookmark and Share


    nånja
du skriver väldigt bra!
2014-09-16

    Sefarge VIP
En Stor Fin.Målande Dikt,som låter sig tänkas och begrundas inuti.Tack!
2014-09-10
  > Nästa text
< Föregående

svernbygrabben
svernbygrabben