Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gaza, Irak, Syrien,


Deras tunna halsars maskineri

En glöd sitter fortfarande kvar i hörnen
sedan de lämnat rummet. Ingenting
ligger och pyr under eldstäder, hjärtan
gräver bara groparna vidare. Den kantiga
jorden har slätat ut sig många mil.
Sedan murar. Tusen murar
och ett stängsel.

Det hänger barn högt ovanför solrosorna.
De växer vart de vill och vatten
är en gåva från guden ingen längre orkar hålla i hand.
Murarna är vita. Barnens solsvedda ansikten
har pannan blänkande, jord har begravt sig i deras hud.
Sorgkanterna har tagit över deras naglar och
i ögonen byggde aldrig tårarna ett bo av silverskira tunnlar.

Tunnlarna är inget skydd
och deras tunna halsars maskineri
rostar till små rödbruna flagor.
Liksom deras hud sprids de över den släta marken.
En svepning, tusen små barn, svepningar lindar in sig
i skalen under stålsjalarna. Där är inget bo.
Där är gränsen
och barnen får inte landa i solrosorna.

Önskan har upphört att vara ett ord
och blivit en intighet omöjlig att förklara
med ord som inte är långa nog. Korta
för att förklara innebörden, hitta kärnan.

Den kantiga jorden hittar inget att klättra på
och bara solrosorna gläder sig
åt att spricka mellan tegelstenen. Röd
och hård ligger murbruket i taggiga trasor
längs vägar framröjda av välsmorda band
och fötter klapprar inte längre emot.

Längs taggarna kommer avskeden
drypande av svett och av hunger.
Händerna hänger vilande längs svarta sidor.
Det finns inga blad! Tryckvågor
har skickat dem till den fallna barriären.
I medvetandet ligger de och torkar,
omhuldade av det döda som växt till svartbruna stammar i stål.
Glittret är ett rop för de öron som stängts in
med ljudet av tusen murar och ett stängsel.
En fot är bara en fot .En fot behöver bara ta ett steg.




Fri vers av mayhem and order
Läst 396 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-09-10 09:03



Bookmark and Share


  madinsane
wow. otroligt starkt målat.
2014-09-10
  > Nästa text
< Föregående

mayhem and order
mayhem and order

Mina favoriter
Gust
DAGBOK: JAN - JUN.