Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förslag

Nej, inte bo i ett hus.
Det samlar bara en massa damm,
Och letar sig nedåt hela tiden,
Det får en att gömma sig i garderoberna,
skruva bort gångjärnen och sitta blind och döv per automatik
när middagsgästerna tuggar i sig
importerat från södra Sverige.
Dem man vill ha galgar.

Nej, tag dig en yllefilt och en yxa
och leta dig djupare. In mot urtidens centrum.
Har du inga tändstickor får du spela fiolen, det lär du dig.
Där skall du hitta den starkaste roten i din livsglädje.
Leva enkelt och innerligt, aldrig tänka på att återvända.


Där kommer du hitta mig.
Och vi ska springa över björnmossan
som om den vore av glas
och vi ska sova under lilla björnen som du alltid frågar om,
där ska vi koka harren och steka svampen.
Vi ska inte bry oss om dem andra, dem vi vill ha i galgar.
Och alla rönnar och björkar och tallar i våren
ska böja sig ned över Oss,
släppa sina frukter och löv och barr som gåvor. A
Aldrig tänka på dem andra, dem vi vill ha i galgar.
Leva enkelt och innerligt. Aldrig tänka på att återvända.




Fri vers av Alex Dirk
Läst 297 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-09-11 15:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
fint det här. primitism och rosseau i norrländsk tappning, läser jag, med en sagokänsla. längtar löv och harr, längtar yxans stumma klang i fuktigt trä. konsekvent med föregående dikt.
2014-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Alex Dirk
Alex Dirk