Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pannkaka av alltihop

Bli den du är…
sa en gång Assiagioli
Vad åt han, undrar jag
spaghetti bolognese
eller spenatfylld ravioli?
Du är vad du äter
Det är vad de säger idag
Då är det kanske bäst
Att inte äta häst
Vad äter du mest?
Du kanske inte alls äter kött
I protest

Jag är ingen vegan
jag vill inte va’ en grönsak
för fan
Jag äter gärna sushi
Då är väl jag en japan?
Är jag en apa
Om jag äter mycket banan?
Blir jag en arab
om jag äter mycket kebab?


Du är vad du äter!
Det säger de som vet
men jag vet bättre
jag är vad jag heter
för vem är jag
om maten jag äter
bestämmer min identitet?
En rapande profet?
En stekhet poet?
En medium rare raritet
med kryddstark personlighet?

Att äta gott
är min största prioritet
men vad ska jag äta
om jag inte vill bli fet?
Du förstår, vi kroater
vi äter mycket tomater,
mycket fisk o skaldjur
som inte växer upp i nån bur
men då kanske jag blir
en tomatig asätare
med kärnor och klor
och fenor och skal
det är inte heller nåt bra val

Äsch
Jag får bli den jag blir,
för JAG KAN INTE BLI
DEN JAG ÄR
allting har sitt pris
så därför tänker jag
inte äta någon gris
nä, från och med idag
blir det bara nudlar och ris
Smaklig spis!





Övriga genrer (Satir) av Onomatoprofet VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-09-11 21:51



Bookmark and Share


  Samuel E. Rajeus VIP
BIG LIKE!

"Att äta gott
är min största prioritet"

;)

Tack,
2014-09-16

    ej medlem längre
Hahaha!Mycket roande klyftig text!
2014-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP