Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto: Peter Garheden Red. Queenia


Ur Puppan

Stundens närvaro

lockar skeenden.

 

I nuet tog jag,

det som var bjudet.

 

Brokiga slöjor

vinkar åt oss

med Glädje,

pekandes

på tidens stigar.

 

Trotsigt reser sig

min Längtan

efter mer!

 

Jag vill ju leva,

skratta, älska,

flyga över nejder

till mitt

kärleks paradis.

 

Ge mig då,

det som stulet

blevo!

 

Ge mig friska

källsprång,

livets vatten!

 

Gör mig fri,

och frisk,

och kraftfull!

 

Att fullgöra mitt

hjärtas Längtan.

 

Hör min bön, 

åh Gud, i natten!

 

Ett skri, ett stön,

tårar, vanmakt

ur gyttjegravens djup.

 

Ja, hör och lyssna.

 

Friska källsprång,

ej giver  upp.

 

I skriet Kraften

återfinns igen.

 

Ur puppan frigörs

en fjäril fager.

 

Och flyger fri

till Paradiset.




Fri vers av queenia
Läst 646 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-09-12 01:00



Bookmark and Share


  ULJO
Berör på djupet denna fängslande text
2014-09-20

  Lars Hedlin
Gillar denna mycket! :Berör inom!
2014-09-12

  Maria Sundelin VIP
Vacker
2014-09-12

    ej medlem längre
Starkt fängslande text och befriande på slutet..
2014-09-12

  anits VIP
Starkt och mycket gripande skrivet!
2014-09-12

    ej medlem längre
Smärtsamt innan fjärilen blir fri.
2014-09-12
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia