Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag försöker få det att verka


Örhänget








jag väntade på henne
Bland de tysta husen

De blåsvarta kupolerna
mitt i staden
vi bor

Jag väntade vid en Parklykta
och jag väntade

vid sjön

och rodde en bit ut
under stjärnorna

och väntade där en stund

där såg jag hur vi låg
som fastfrusna

mellan timvisaren
och minutvisaren på kyrktornet


hur snöflingorna som landat
på våra kinder

åter hittat tillbaka till varandra

smälte dom

av våra varma slutna kroppar

så som vi smälte
i varandras närhet















Prosa av Lars Gullberg
Läst 199 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-10-21 09:19



Bookmark and Share


  Nanna X
Fantastiska bilder. Ödslighet och ömhet. Och du lyckas undvika att de blir banala, det är skickligt!
2015-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg