Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gem Club - Twins


Stilla ligger lyckan än


Hängmattan bar ännu på sommarens sista tupplur
det blårandiga tyget
smutsigt efter åratal av jordiga knän och saliv
ville inte släppa taget
Kanske för att sommar är du


Men du måste gå


Hösten släpar sig över marken
över mossan
bränner sönder det
som brukade vara grönt
Lämnar ett spår
av glödande kol
för länge sedan tömd på värme


De kalla som bor i vinden
sjunger för oss

Hör du?


De sjunger
att mossan brukade vara hård
men den har lärt sig att mjukna
för att sorger lättare ska studsa bort


(Du måste faktiskt gå nu)


Mina fingrar drar över mossan
kittlar det gröna nätverket av liv
men känner bara det sträva
för livet finns inte till för mig


Det vet jag ju redan


Stilla ligger stjärnan
som när jag var liten
föll genom molnen
Jag önskade mig lycka


Stilla ligger lyckan än


Av en händelse sticker jag hål på min hud
(om jag ska vara ärlig gjorde jag det med flit)
blodet forsar ut

inte

mitt blod har torkat
Jag smular sönder det
och strör det över din mat
Du märker ingen skillnad
Du märker aldrig någon skillnad
eller hur?




Så snälla du

Gå bara




Fri vers av Drömfångare
Läst 438 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-09-12 22:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ruggigt bra.
2014-10-10

  aol
Så vemodsstark borrar sej din skrift mot hjärtat,
2014-10-01

  sextonförevigt
Åh, du är ju så galet bra!
2014-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Drömfångare
Drömfångare