Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är känsla viktigare än förståelse?


Ögonblicken

Ett stilla regn vattnade grönskan utanför, fönstret tårades och fukten och doften kändes ända in i rummet. Parkettgolvet, mattan, det runda lilla bordet vid spegeln mot yttervärlden som skymdes av staket träd och buskar, stolen som han satt på, allt kändes tungt, trots att solen sken genom molnen, och lyste upp världen. Värmen färgade hans gråblårutiga skjorta med svett, till och med jeansen kändes blöta. Hans bara fötter njöt av golvets svalka.

De vita väggarna, prydda bara med enstaka blå målningar av hav i skymning eller kväll, reflekterade hans sinne. Han fingrade på saken i hans händer, men kunde inte besluta sig för vad att göra med det. Så han fortsatte att fingra, lyssna på regnet och tänka tankar om mörkblå hav, smaragdgrönt gräs och sol som får droppar att lysa som fallande stjärnor. Det fanns bara en väg att gå.




Prosa av Dorian Ertymexx
Läst 256 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-09-16 11:30



Bookmark and Share


    jordmatt
OBS!
Allt ovanför den sista meningen var en mycket god upplevelse i språket.
2014-09-16

    jordmatt
Klassisk fråga.
Den sista meningen är kanske korrekt, men den väcker irritation. Om svaret fanns, varför ställdes då frågan?
2014-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Dorian Ertymexx
Dorian Ertymexx