Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Val 2014.


Sveriges ödesval

Att rösta på SD är i princip att förnedra
sig själv och andra. En våldtäkt på ett
land som förtjänar ett styre utan hänsyn
till vad dess etniskhet och ursprung här-
stammar ifrån.

Många är idag invandrare från någon del
av världen. Med dess förutsättningar eller
ej, så har betydelsen aldrig varit så stor
som just nu, när debatten om vad färg
på huden och vilken kultur tillhörighet
man råkar vara eller befinnas i.

Integration i ett land som Sverige eller
vilket annat land man valt att befinna sig
i, handlar i grund om respekt för de värden
som landet i dess grundvalar upprättat.

Att ta seden dit man kommer är en förut-
sättning för att bygga vidare på de lagar
som landet förhåller sig till. Att inte följa
eller respektera detta är lika illa som att
sitta som gäst vid ett bord med mat upp-
dukat och inte ens kunna säga tack efter
den invit som med omsorg och arbete getts.

Arbetet med integration är ett av de
viktigaste områden för att vårt land och
andra länder fullt ut ska kunna fungera.
Ansvaret är delat och vi har en plikt att
hjälpa varandra på denna väg så som
syskon i en stor familj. Att vårda sig om
varandra med respekt samt tillit och även
i förmaning då vi tappat tron på vad
mänsklig omtanke i praktiken innebär.

Kulturskillnader får aldrig vara ett hinder
där mänsklig kärlek och inbördes respekt
ger sig till känna. Det har nämligen inget
med vare sig utseende, språk eller med den
religon man utövar. I grunden så handlar
det om en utsträckt hand som någon i
sin hjälplöshet valt att i ett främmande land
ha mod att sträcka ut. Det är solidaritet och
enkel medmänsklighet allt handlar om.




Fri vers (Fri form) av stefan.g
Läst 358 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-09-14 08:53



Bookmark and Share


    Lars Gullberg




Det pågår ett krig

mellan humanismen

Och det främlingsofientliga

Det kan bara gå på ett sätt

Bra Stefan

Lars
2014-09-14

  Johan Bergstjärna VIP

Jag hörde Jimmie Åkesson i en utfrågning, och blev paff.
Han uttryckte sin syn på konsten, att den inte ska vara provocerande.
Hur fan ska man vara som konstnär om man inte får uttrycka Sanningen.
SD; ett trygghetsnarkoman-parti.
Dom är så rädda för det avvikande; det som inte passar in i deras syn
om vad som är normalt. Jag kommer osökt att tänka på nazisternas
behandling av konstnärer på 30- och 40-talen, dom kallade viss konst
för Sjukdomskonst, och vad dom gjorde med vissa konstnärer, det kan man
ju räkna ut...
Sverigedemokraterna vill ha en trygg och snäll falsk idyll, där det som
sticker ut och är annorlunda ska bort, för dom är så rädda för det som
dom inte begriper sej på. Vad är det för människor som röstar på dom??...

















































2014-09-14

  Peter Olausson VIP
bravo -instämmer till fullo!
2014-09-14
  > Nästa text
< Föregående

stefan.g
stefan.g

Mina favoriter
Hur du vill leva