Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sovande björnen



Den sovande björnen,
folket
skrek han
vakna?


Och björnen vaknade

Och människor skrek
och grät
röda floder

Så väckte han oss,
i vår oskuld
så oundvikligt
som om timmen var slagen
under norrskenet
hos huttrande vargar
så unga och Han
som skulle väcka
björnen




Fri vers (Modernistisk dikt) av Jordgubbsodlare
Läst 412 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-09-15 21:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jordgubbsodlare
Jordgubbsodlare