Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En historia från bygden


Knulla kollektivt

I min ungdom hörde jag följande historia som utspelade sig på 50-talet; den tid då man talade mycket om det kollektiva; kollektivanslutning, kollektivförsäkringar osv.

Två unga damer hade haft en liten fest tillsammans med herrbekanta.

Dagen efter fick den ena kvinnan besök av sin hyresvärd, en kommunalpamp på bygden. Han ville påtala det olämpliga i hennes beteende.

Följande monolog utspann sig:

- Att ni vill roa er det kan jag väl förstå; och att ni knullar kan jag också förstå. Det har jag väl själv gjort någon gång!

-Men att ni knullar kollektivt; det kan jag fan i mej inte tolerera!

 

Det fanns en extra knorr på denna historia genom följande: Mannen hade haft polio och var lite korpulent så hans uttal lät så roligt när han uttalade sina repliker. Det går bara inte att utttrycka i skrift, men jag vill påpeka att jag inte vill främja någon lyteskomik.

 

 

 

 

 

o




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 427 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-09-16 14:44



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Man kan ju jämföra - då var det nog överdrivet kollektivt, men sedan blev det nog överdrivet individuellt.
2014-09-16

  Peter Olausson VIP
söt tidsbild!
2014-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP