Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Framställningskonst

Den skicklige författaren är den som kan få de svarta bokstäverna att hoppa upp ur det vita arket och förmås att spritta av liv.

Ett liv som utförligt beskriver huvudpersonens inre tillstånd, de yttre  omständigheterna, den omgivande naturen, de omgivande människorna och deras inre och yttre tillstånd. Även paranormala tillstånd kan komma till användning.

När god litteratur får en ytterligare dimension genom uppläsning i Sveriges Radio P1 av någon skicklig skådespelare så får skildringen ett liv som i en film.

För min del minns jag särskilt Sven Wollters uppläsning av Lady Chatterleys älskare. Hans lite hesa stämma gjorde skildringen mycket sensuell och suggestiv.

Just nu läser den skicklige aktören Björn Granath, Kvinnan i svart, på ett spännande sätt som gör skildringen gastkramande.

Tack för dessa högtidsstunder i P1 med våra skickliga skådespelare i aktion med spännande litteratur!




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-09-20 13:26



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Tack!För intressant personlig iakttagelse
Litterär njutningskonst finns på olika
Ställen här i livet,för den som letar.
2014-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP