Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår rädsla för det okända

Jag har märkt den här rädslan i många sammanhang; eftersom jag som den fria man jag är, har rört mig i vida kretsar.

Inom kyrkan möts man ofta med misstro om man ser att man inte har varit med i kretsen tidigare. Inom ett politiskt parti är det på samma sätt. Är du ideologiskt trogen eller är du här och spionerar?

När man är nyinflyttad i en lägenhet så blir man betraktad lite misstänksamt första gången man möts; speciellt om man möts i källarvåningen  eller tvättstugan. Men andra gången; när man är igenkänd, så låter det "Hej! Trevlig förmiddag!".

Varför har det blivit så här; att vi blickar misstänksamt på den andre? Vi är ju alla människor och de flesta vill inget ont, utan vill leva i frid och harmoni med andra.




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-09-20 13:49



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Du ställer en helt berättigad fråga i din tänkvärda text. Jag tror att ett leende och några ord, oavsett vem det gäller, river murar.
2014-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP