Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattåg

Det går tåg från centralen.
Jag sitter och tittar på.
De reser mot främmande destinationer.
Jag intalar mig att något av dem hittar hem.

Ibland funderar jag på att resa bort.
Du är det enda som håller mig kvar.
Jag har gett dig mina dagar.
Den lilla bråkdel av universell tid jag har.

Du har gett mig dina nätter.
Din säng är ett tåg som tar mig till främmande destinationer.
Vi reser till olika platser -
Färglada illustrationer.

Jag sitter på en bänk på centralen.
Funderar på att byta tåg.
Alla reser mot främmande destinationer.
Jag intalar mig att inget av dem kan hjälpa mig att hitta hem.






Fri vers av södernatt
Läst 205 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-09-20 21:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

södernatt