Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är natt

stormen
ylar och
plåttaken klapprar sina spiktänder
i fasa

svarta stråkar
stryker mina ostämda själasträngar
och de väldiga blodiglarna (likt galärskepp)
korsar min gata
utan att invänta
grönt ljus

de trygga
har redan i sin barndom sökt skydd
vi
söker mening

regndränkt letar jag efter tornadons öga.
jag lade det i min mittpunkt,
nu verkar det hopplöst borta

under tiden:
smaragder av
drömmar smulas tillsynes ner
i min mortel

men det är en drömsyn - viskar någon,
ett spratt
spelat av gycklaren,
han som bär fem ringar på varje finger
ignorans, vrede, och...

han vars bländvita leende
lurar nationer,
halvgudar och marionetter

han vars rungande skratt
överröstar gravarnas
sändebud

men ögat jag sökte
finns alltjämt
i min slutna hand
jag krampaktigt
glömt öppna

och Shantidevas ord
avslöjar skrattets ihåliga ton




Fri vers av Marcus Montgomery
Läst 226 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-09-22 11:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marcus Montgomery
Marcus Montgomery