Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min älskade hund

En hund
du pratar inte med ord

ändå säger du mer än
de flesta

sura dagar passeras
ilska kommer ut

ändå står du där vid
min trappa och lyser av glädje

du älskar gränslöst
du älskar trots ondska i världen

hela mitt hjärta fylls av nytt mod
du ger mig så mycket

vi leker och du roas av en boll
jag kelar med dig och du bara nöjer dig

tänk ifall vi
vore så enkla och fulla av kärlek

mänsklighet är var du visar
med att bara vara en hund som älskar

när ingen annan fanns till hands
strök du din mjuka kropp och tröstade bort mitt vemod

lyckan är du
inget som gränslös kärlek lyfter så

du helar inte bara sår
du ger hopp i det tysta

utan fraser talar din kropp, aura och ögon
du har stött på råhet och smärta riktad emot dig

ändå är du den mest lojala och fina
jag behöver dig

när världen skrämmer och mänskligheten tappas
då ger du mig åter tro

din kärlek får mig att kämpa
för godhet och ljus i vår värld

älskade du
du underbara hund, bunden till mitt hjärta så länge du lever




Fri vers (Fri form) av Christine94
Läst 224 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-09-23 15:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Christine94