Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tack för lånet NannaX! Lämnar härmed tillbaka det som växte fram ur raden "hennes rygg hade växt i döden", från drömtexten "Släktträff" https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1800864


Hennes rygg växte i döden

 

Någon okänd ringer och du svarar, ”Hallå?”
Suset växer i luren som ett tyst universum.

Drömmar växer och bär frukt i dendritens grenar
med hjälp av kortkommandon och de fyra F-en.*

Det finns en bödel som tvättar händerna
i sin ständigt växande gyllne boudoir.

Grävlingarnas gryt: det vackraste de vet
är en växande jordhög invid hålet.

Historien växer genom att äta tre mål mat:
framtid till frukost, middag och kväll.

Efter svältrapporten: Maten växer i munnen
på alla dem som har råd att skrapa faten.

Världen växte för Heyerdahl och mången fisk
fick sätta livet till under resans gång.

Vissa dikter växer genom stenhård ansning,
andra dör skrikande av förblödning just här.

Räven sa att vintern var på väg,
ty pälsen växer som ett maskrosfält.

Minotauros labyrint krymper då Adrianes tråd
växer till nystan i Theseus varma hand.

Möglet breder ut sig bakom blomtapeten –
den organiskt växande infrastrukturen.

Duellanterna: Han säger, ”Välj vapen!”
Jag svarar, ”Jag, jag väljer en växande bro.”

Svept i den svarta kappan växer den krökta
ryggen. Alla korten ligger nu på bordet.

 

 

 

*De fyra F-en: Födointag, Flykt, Försvar och Fortplantning.

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 358 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-09-24 07:49



Bookmark and Share


  Anya VIP
Innehållsrik....som en surrealistisk tavla på moderna muséet eller som 13 parallella universum eller som 13 CD-skivor i min hjärna. Jag läser och läser igen. Allt hör ihop.

2014-09-24

  Nanna X
lästips: Crister Enander: Om natten ringer de döda
2014-09-24

  Nanna X
milde himmel vad den där odöda ryggen kunde växa ut till! fascinerande panorama, och inte så lite skrämmande.
2014-09-24

    Processor
Bra
2014-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson