Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Låten: https://www.youtube.com/watch?v=LsIdo5Whnk0


Jordiska

Grå, hösten kom
Stå, börja om
Ditt ansikte av grus
I asfaltsbleka ljus

Blå, en sommarsky
Grå botten-dy
Som väntrumsfolk, bredvid
Regnblöta står vi

Ofullkomlig, sprucken
Växer i utmarken
Med ogräs löpeldsfart
Som ett maskrosbarn

Vi är lera, jord och sand
Vi är ett större sammanhang
Vi är ett upplöst tillstånd
Platser utan namn

Hörn, döda hörn
Röd gubbe, grön
Din gamla cykelkorg
Är full av sommarsorg

Snö täcker allt
Tö, din ljuva hals
Vill suga allt ditt blod
Ditt vassa hjältemod

Vi är lera, jord och sand
Vi är ett större sammanhang
Vi är ett upplöst tillstånd
Platser utan namn

Mot en dröm, en plan, en verklighet
Vi ska äga våra liv igen
Från gråa gator, munkavlar
Vi ska äga våra röster igen

Grå, hösten kom...




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av blekhet VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-09-24 13:03



Bookmark and Share


  Glitr
Sinnligt och vackert i denna text jordnära rytm. Tycker om!
2014-09-24

    glasa VIP
en klang
en meningsfylld stämmning
riktigt fyllig att få läsa
rik i driv
och innehåll
2014-09-24
  > Nästa text
< Föregående

blekhet
blekhet VIP