Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skådespeleri?



utanför ICA-butiken sitter hon, tiggerskan

glåmig med tiggande ögon

väntar på att människor ska skänka pengar

ibland pratar hon i mobilen hon har



nästa gång jag ser henne står hon i kön på ICA-butiken

hon köper ett paket cigaretter

inte längre glåmig och med helt andra kläder

jag som trodde hon var fattig och hungrig

nog smakar väl mat godare än cigaretter då?


en märklig sak slår mig

på en handskriven lapp hon har när hon tigger

står att hon behöver pengar till en operation

hur kan hon skriva på svenska när hon inte talar svenska?

vem betalar mobilräkningarna?

ingen kan väl ringa gratis?


förvånansvärt många tiggare är i behov av pengar till operationer

hur är det möjligt?

ja, det är i sanning mycket märkliga saker som man kan undra över.....






Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 208 gånger
Publicerad 2014-09-24 18:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP