Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
efter läsningen av Kosho Uchiyama Roshi's "Opening the hand of thought"


Jag öppnar min hand

Solens sken, vid ån:
tanken flyr som en nyfångad lax
ur min öppna hand.
Jag fäster inga krokar
ens i solglittret.

Ett mete
utan hulling,
ett nät
utan maskor.

Kommer regn,
kommer snö

-jag öppnar min hand.

I tankens jordskred,
i känslornas skeppsbrott

-jag öppnar min hand.

Bara nuet väller fram
ur mitt innersta
källsprång.




Fri vers av Marcus Montgomery
Läst 225 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-09-26 20:04



Bookmark and Share


  Angel of love
Jätte fint och skört.
2014-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Marcus Montgomery
Marcus Montgomery