Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Beskrivning av den dagen.


Torsdagen den 25 september 2014.

Mobilens alarm väckte mig 0900. Efter 10 minuters snooze väckte den mig igen. Det ösregnade. Jag hade möte på vårdcentralen kl. 11.30. Kom upp; drack thé med en matsked honung och en thésked whiskey. Åt en persisk kaka från lanthandeln. Regnet vräkte ned. Fick på mig den norska jackan och lindade in papper och dagens tidning i plastpåsar. Kom med 10.30 -bussen. I staden postade jag först viktiga räkningar. Sedan gick jag till apoteket, hämtade ut min förhandsbeställda spruta färdigladdad med hormonpreparat för min prostatacancer. Regnet fortsatte, och jag var helt genomblöt redan. Fortsatte till vårdcentralen, där en sköterska släppte i mig redan kl.11.15. Fick sprutan och kom ut på gatan. Regnet hade avtagit.Pressbyrån hade fått in nya böcker. Köpte en deckare, som enligt baksidetexten behandlade "existentiella frågor". Norsk författare, Fossum. Köpte även Aftonbladet. Sedan handlade jag en flaska whiskey på systembolaget. Klockan var nu 12.30 och jag gick in på krogen för att torka upp ordentligt. Åt pannkakor med vispegrädde och jordgubbssylt. Läste tidningarna och drack en gin-och-tonic grogg i väntan på bussen hem.
Den avgick kl. 13.55 och jag var hemma igen vid 15-tiden. Kollade datorn, om några dikter kommit på "poeter.se". Jo, några interessanta låg där faktiskt.Sträckte ut mig på sängen med Fossum´s existentiella
problem och slumrade till någon timme.
Dagen avslutades med rapport och väder och en film på T.V.

ue.




Prosa av Ulf Ekeram
Läst 253 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-09-27 22:07

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram