Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min 700:de text på Poeter, en bön och en hymn om en bättre framtid. För oss alla.


Kvinnorna och framtiden

Kalla det för makt
om du vill

kalla det för hopp

när kvinnor inte längre
bara kan

inte längre bara förmår
utstår
hjälper
bistår

utan också agerar


när det att vara kvinna
är att räta på ryggen

att tända facklorna
för att skingra natt och dimmor

att kliva framåt
över trösklar

och bortom
det manliga ögats
konstlade begränsningar


ut över världens vida fält
för att blotta jorden

för att så frön
i ångande fåror

för den nära framtidens skördar
när makten
växt sig mogen


Kalla det hopp om du vill

kalla det för vägen
där elden brinner
i de nya husen
ni alla skall bygga

när patriarkerna vandrat sin väg
med de flyende dimmorna

och solen är din
och härligheten
i evighet

Amen




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Olausson VIP
Läst 389 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-09-28 13:24



Bookmark and Share


  DominiQueen
Wow!!! Så talar en upplyst man... Tack å alla mina systrars och bröders vägnar.
LoveBless ~ DominiQue

YIN är vägen till fred tillsammans med en tämjd yang ;-)
2016-10-02

  lodjuret/seglare VIP
En god och hoppfull text. Får mig osökt att tänka på att ofta nog då en man hör en kvinna beskriva ett problem och hon yttrar sig mest för att hon behöver någon att prata med, mannen genast kommer med en eller flera opraktiska lösningar. Medan om samma man kommer med ett problem han bara vill prata om, kvinnan kanske förstår det. Eller sitter och trycker i väntan på att få släppa fram litet eget munväder.
2014-10-12

  Larz Gustafsson VIP
Patriarkatet kan aldrig besegras.
Så kallade män som är motståndare till det är fjollor och kräk.
Krossa feminismen!
2014-10-03

    ej medlem längre
sju
hundra
applåder

ett hopp
i varje enskild människa
2014-09-29

  Connie
Åh den är så bra!
2014-09-28

  Minkki VIP
Grattis till de sjuhundra! Alltid läsvärd är du, svindlande fin däremellan.
2014-09-28

  S.A.I. Steve Lando VIP
Må Matriarkets tid vara kommen, vi alla bör kvinnan tillbedja.
2014-09-28

  Larz Gustafsson VIP
Jag tror på patriarkatet och kommer aldrig att ge upp.
Så kallade män som stöder feminismen gör det antingen för att de vill ragga eller också för att de är kuvade av häxorna.
Att göra kvinnan till en avgud är en styggelse.
Endast Jesus förtjänar tillbedjan.
2014-09-28

  kerstin skriver VIP
jag fylls med ett leende inifrån och ut när jag läser detta, kalla det hopp om du vill. ja, det gör jag!
2014-09-28

  Ingela Svenson VIP
Gillar mycket!
2014-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP