Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven 18-08-2014


Förträngt ansvar

Nej
Nej
NEJ

-I===> <3


Jag vill inte tänka på allting som hänt
Jag vill inte veta
Jag vill inte ångra mig
Jag vill inte skämmas
Jag vill inte känna av det

Många saker är trasiga
Det går inte att
Det går inte

Jag vet inte


Jag är borta

Jag finns inte

Jag är inte hel

Jag är inte fullständig


Erkänna trasighet
för att bli hel
Trasighet
Inte ondska
Trasighet


Vi är två trasiga människor

Luften var så het
att det var svårt att andas
huvudet blev luddigt
men tankarna var klara
för manipulerade tankar är klara
sönderargumenterade
Vi pratade med varandra
Delad illusion
Jag tänkte på närhet och connection
Jag tänkte på att jag inte längre kände min ångest
Jag tänkte på att det var för sent för att ångra sig
Jag tänkte på att det är han och jag mot världen
tillsammans

Jag tänkte också på att han kanske får ont
Jag ska inte låta det hända, tänkte jag
men så gjorde han
så mycket
så länge
för mig
och han ville också få
han skulle också få
och jag tänkte att
okej
en liten stund
bara en liten stund

En liten stund senare var det kört
Vi kraschade igen

Vi skadar oss själva och varandra
om och om igen
Vi kraschar och reser oss
och glömmer bort hur viktigt det är att inte krascha
och så råkar vi knuffa ner varandra på den hårda asfalten igen
och igen och igen
tills vi inte vet hur många ärr vi har
och vilka sår som läkt eller inte

Ingen tar ansvar
Ingen säger nej
Ingen av oss

Är du okej, Elin?
Nej
Taket börjar sänka sig över mig
Ljuset är snart borta
Först synen
men det sista som försvinner är känseln
för det gör ont
Det gör ont att dö
och när taket är i jämnhöjd med golvet
då finns jag inte mer

men jag vill inte tänka på det
för ljuset har inte försvunnit helt
och jag är bara rädd
fast det är inte sant
Jag är inte bara rädd
för det gör redan ont
Det gör förjävligt ont


Indianerna dansar uppe på berget runt elden
De skrattar och sjunger ondskefulla sånger
Jag har dom i mitt hjärta

och jag gillar inte hur de ser på mig
med hån och illvilja i blicken
De säger så jobbiga saker
De vet allting

Jag vill veta mer
Jag vill veta mer om segern som jag inte kan vinna
och segern som jag kan vinna


Jag tynar bort
Det är det som händer
Jag river med naglarna längs huvudet på sidorna
Det enda motstånd som finns
är reaktionerna på att något är fel
känslan av att ge upp
känslan av kraftlöshet
av förträngt ansvar
och patetiskhet

Nederlag igen
och vi har varandra
även när vi förlorar oss själva

Jag tittar inte upp
Jag tittar brevid
in i hans ögon
och lägger huvudet mot hans bröstkorg
och hoppas att allt är bra

Allt brukar vara bra
i alla fall en stund




Fri vers av Elinsomalltid
Läst 253 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-09-29 13:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elinsomalltid
Elinsomalltid