Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att välja

Plommonträdet dignar
massor av härliga frukter
lockar både mig och insekterna

känner hur gott det ska bli
det saftar sig i munnen
Men vilket ska jag ta?

Några är bruna och ruttna
De får hamna i säcken
för att inte smitta andra

Andra ser fina ut på utsidan
fast inuti finns det mask
Det är inte aptitligt

Några är hårda och fasta
inte riktigt mogna
Borde få vara kvar ett tag till

Andra är precis så fina
som de ser ut.
Goda, saftiga, ger mersmak

Att välja rätt är inte enkelt
Fast kanske lättare när det handlar om frukt
än när det handlar om politik




Fri vers av Birgitta Jacobsson
Läst 291 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-09-29 21:23



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Bra skrivet
2014-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Birgitta Jacobsson
Birgitta Jacobsson